Lexis Activity

Cherry’s Travel Adventure in Korea

Cherry from Thailand is our Instagram competition winner, who travelled to Seoul earlier this year to study the Korean language whilst exploring what Seoul has to offer. She is so nice to share her travel adventures with us. You may also want to read about her first week with Lexis Korea here.

วันที่หนึ่ง – เกาะนามิ

Processed with VSCO with f1 preset

เกาะนามิเป็นเกาะชื่อดังในเกาหลี อยู่ห่างไม่ไกลจากโซล ใช้เวลาเดินทางไม่นานจากโซล เกาะแห่งนี้เป็นสถานที่ถ่ายทำละครชื่อดังคือ Winter love song เกาะแห่งนี้มีทิวทัศน์สวยงาม สองข้างทางเต็มไปด้วยต้นสนและดอกไม้ต่างๆ  สถานที่นี้ได้รับความนิยมจากนักท่องเที่ยวหลายประเทศในเกาะนามิเราสามารถเดินเล่น ถ่ายรูป ปั่นจักรยาน และมีอาหารขึ้นชื่อที่แสนอร่อยมากมายให้เราได้ขิม ถ้าเดินไปด้านหลังส่วนติดทะเลสาบ จะได้เห็นวิวติดน้ำที่สวยงามมาก  ฤดูที่ควรมาเที่ยวเกาะนามิคือฤดูใบไม้ร่วงหรือช่วงเดือนตุลาคม-พฤศจิกายน เพราะต้นไม้ทั้งเกาะจะเปลี่ยนสีเป็นโทนแดงส้มเหลือง สวยงามแปลกตาเลยทีเดียว

Processed with VSCO with hb2 preset

โฮต้อก ขนมพื้นบ้านเกาหลี เป็นแป้งสอดไส้รสหวานนำไปทอด อันนี้อร่อยมากก พอกินตอนอากาศหนาวๆนี่ฟินสุดๆ

Processed with VSCO with f1 preset

Nami island is one of the famous island in South Korea. Nami island is not far away from Seoul and it has awesome scenery. It has many great restaurant or many activities you can join such as biking. The weather is cold, the wind is so strong. The best season to visit here is fall which is October-November. The leaves will turn into Red,Yellow and orange colors which gonna be more amazing.

Processed with VSCO with f1 preset

วันที่สอง – วัดวาวูจองซา

temple

วันที่สองเดินทางไปยังเมืองยงอิน วันนั้นหิมะตกค่อนข้างหนัก อากาศหนาวมาก และลมพัดค่อนข้างแรง แต่วิวที่เมืองทำให้ลืมความหนาวไปได้สักพัก ได้ไปเยี่ยมชมสักการะเศียรพระพุทธรูปไม้แกะสลักที่ใหญ่ที่สุดในโลก

The following day, I went to Yongin to Wawooyoungsa Temple. One of the most important temple. There are Buddha head statue placed in the entrance. This is the world biggest statue of Buddha head that made from wood. The weather is vary, it was snowing and windy but the view and environment around made me forget about the coldness.

วันที่สาม – ไร่สตอเบอรี่

Processed with VSCO with f1 preset

เดินทางไปต่อยังไร่สตอเบอรี่ ไปชิมสตคอเบอรี่เกาหลีที่ดังและขึ้นชื่อถึงความอร่อย ไปถึงฟาร์มจะมีเจ้าหน้าที่คอยบริการแจกสตอเบอรี่ให้ชิม สตอเบอรี่ลูกใหญ่ ราคาถูกมาก และที่สำคัญคือรสชาติหวานกรอบอร่อยมากกกกก นอกจากสตอเบอรี่ยังมี แอปเปิ้ล และ ลูกพลับอีกด้วย

The next day, I went to the strawberry Farm. Korean Strawberry is famous of how big and how sweet it is. I would like to recommend for people who are strawberry lovers to go because strawberry  is huge and sweet. Not only strawberry but this farm also have apple, pear and persimmon too.

วันที่สี่ – เอเวอร์แลนด์

IMG_3154

เอเวอร์แลนด์เป็นสวนสนุกที่ใหญ่ที่สุดในกาหลีอากาศในวันนั้นยังคงหนาวอยู่และมีหิมะตกอีกด้วยในสวนสนุกมีดอกไม้เยอะมาก โดยเฉพาะดอกทิวลิปที่มีมากกว่า 10สี ทำให้เอเวอร์แลนด์มีสีสันสวยงาม ใครที่ชอบถ่ายรูปจะพลินมากๆ เครื่องเล่นที่เอเวอร์แลนด์มีมากกว่า 10อย่าง สนุกทุกอย่าง ถ้าจะมาควรมาในวันธรรมดาเพราะคนน้อยและไม่ต้องต่อคิวเพื่อรอนาน

Everland is the biggest fun park in South Korea, Not only play equipment but everland has a ton of flowers especially tulip, it has more than 10 colors you can enjoy flowers and take a chill walk all over place. The play equipment is a lot, it would take you two days to finish this park.

IMG_4174

วันที่ห้า – หอคอยกรุงโซล

LRG_DSC00765.jpg

วันนี้เดินทางไปยังหอคอยกรุงโซลที่มีความเชื่อว่าหากไดคล้องกุญแจที่แห่งนี้จะทำให้รักกันกับคนรักตลอดไป วันนี้อากาศดีเหมือนเดิม แต่ยังมีหิมะ และลมอยู่ หากไปที่จุดชมวิวของหอคอยกรุงโซลจะสามารถมองเห็นวิวได้ทั้งหมด วิธีการเดินทางก็สะดวกมาก ควรมาช่วงเช้าๆเพราะอากาศยังไม่ร้อนมากจนเกินไป

Namsan Tower

IMG_4175

People usually came here for hang the key with their lover. It’s belief that they will be together forever. You have to walk up the hill to the view point, the weather in the morningis fine so walking is easier. From the top you can see the all city views.

วันที่หก – พระราชวังคยองบก

IMG_4177

พระราชวังแห่งนี้ตั้งอยู่ใจกลางเมือง มีขนาดใหญ่และสวยงามมาก พระราชวังมีมาตั้งแต่สมัยโบราณและในช่วงวันหยุด จะมีนักท่องเที่ยวเข้ามาอย่างไม่ขนาดสาย  ผู้คนนิยมใส่ชุดฮันบกเพราะสามารถได้เข้าฟรี ชุดฮันบกน่ารักมาก มีหลายสี หลายแบบแล้วแต่คนชอบ ใส่เข้ามาถ่ายรูปข้างในน่ารักสุดๆ

Gyeongbok Palace

This place is huge and beautiful. You can see people dress hanbok,the traditional  dress of South Korea. And if you wear hanbok you’ll get a free entrance and taking photos in palace very cute and trendy.

วันที่เจ็ด – ตลาดมยองดง

ตลาดมยองดงหรือเมียงดงที่เรารู้จัก ย่านนี้มีร้านค้ามากมายพันแห่งมีขายทุกอย่างเช่น รองเท้า เสื้อผ้า เครื่องสำอาง และอีกมากมาย นักท่องเที่ยวและวัยรุ่นเกาหลีนิยมมาที่นี่เพราะมีสินค้ามากมายครบวงจร อีกทั้งราคายังถูกอีกด้วย

4

ตั้งอยู่ใจกลางกรุงโซล เป็นย่านช้อปปิ้งที่ฮิตและคักคักที่สุดของกรุงโซล ดึงดูดนักท่องเที่ยวได้มากกว่า 1 ล้านคนต่อวัน อีกทั้งยังสามารถเดินทางได้สะดวก นับว่าเป็นศูนย์กลางของการเมือง เศรษฐกิจ และวัฒนธรรมเลยทีเดียว ภายในตลาดเมียงดงเต็มไปด้วยร้านค้า และร้านอาหารนับไม่ถ้วน เป็นหนึ่งในสถานที่ยอดฮิตของนักท่องเที่ยวและนักช้อป

5

Myeongdong Street is a very popular area for tourist and Korean people. This place have a thousand stores, I really enjoy this place, the food is good ,the price is cheap. You can find many stuff here such as cosmetics, shoes and accessories. This place is famous for street food too.

Leave a Reply